Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileće šnicle sa sosom od gorgonzole

Pileće šnicle sa sosom od gorgonzole

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Pileće šnicle sa sosom od gorgonzole
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Znamo bar 10 proverenih dijeta za mršavljeje, ali one nas uopšte ne zanimaju zato što danas jedemo piletinu sa gorgonzola sosom"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 700 g, od buta
  • plavi sir - 100 g
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • maslac - za premazivanje
  • za marinadu
  • belo vino - 100 ml
  • soja sos - 3 supene kašike
  • ulje - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprike
  • čubar
  • sok od limuna - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite šnicle. U dubokoj posudi pomešajte belo vino, soja sos, sok od limuna i začine. Stavite meso i ostavite u frižideru na jedan sat minimum.

Nakon toga pileće šnicle poređajte u namazanu vatrostalnu činiju. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta.

Napravite sos, prvo rastopite plavi sir sa 3 supene kašike svežeg mleka na tihoj vatri. Dodajte pavlaku i mešajte dok se ne zgusne.

Sipajte na gotove šnicle i vratite u rernu još 15 minuta. Servirajte sa prilogom po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: