Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i kapi limuna - 3-4 komada. Stavite sodu u kisleo mleko i sačekajte malo. Dodajte kiselo mleko jajima i dodajte brašno.
Promešajte i isipajte smesu u duboku tavu sa dnom koje se ne lepi. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotova. Proverite čačkalicom da je ispečena.
Ohladite koru za tortu i pažljivo odsecite površinski deo /poklopac/. Izdubite unutrašnjost pomoću kašike.
Umutite rikotu, pavlaku i šećer u prahu.
Prelijte tortu sirupom od kompota od ananasa. Napunite tortu kremom, dodajte komadiće jagode i kolutove ananasa.
Namažite površinski deo kremom i pospite mrvama, koje su ostale od izdubljenog dela.
Oblikujte tortu i garnirajte kolutovima ananasa i komadićima jagoda.
Ohladite pre serviranja.