Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Voćna Torta»Punjena torta sa rikotom, ananasom i jagodama

Punjena torta sa rikotom, ananasom i jagodama

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k419
Punjena torta sa rikotom, ananasom i jagodama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
23/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Specijalan pozdrav za sve koji su na dijeti sa proverenim receptom za ovu raskošnu tortu - obećavamo vam da vaše parče neće ostati nepojedeno"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 1/2 šolja
  • brašno - 2 1/2 šolja
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kapi limuna - 300 g
  • rikota - 300 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kompot od ananasa - 1 pakovanje, kolutovi
  • jagode - 300 g
  • šećer u prahu - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte ulje i kapi limuna - 3-4 komada. Stavite sodu u kisleo mleko i sačekajte malo. Dodajte kiselo mleko jajima i dodajte brašno.

Promešajte i isipajte smesu u duboku tavu sa dnom koje se ne lepi. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotova. Proverite čačkalicom da je ispečena.

Ohladite koru za tortu i pažljivo odsecite površinski deo /poklopac/. Izdubite unutrašnjost pomoću kašike.

Umutite rikotu, pavlaku i šećer u prahu.

Prelijte tortu sirupom od kompota od ananasa. Napunite tortu kremom, dodajte komadiće jagode i kolutove ananasa.

Namažite površinski deo kremom i pospite mrvama, koje su ostale od izdubljenog dela.

Oblikujte tortu i garnirajte kolutovima ananasa i komadićima jagoda.

Ohladite pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: