Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)

24/05/2019
"Pre nego što dođete do ukusnih eklera, treba da naučicte kako se pravi osnovni poslatičarski krem Patiseri "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano553
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • žumanca - 6 komada, M
  • šećer - 220 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • sveže mleko - 1 l
  • kukuruzni skrob - 100 g
  • maslac - 100 g, na sobnoj temperaturi
  • kora od limuna - 1 izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo žumanca i šećer, promešam žicom. Dodajemo 50 ml svežeg mleka, kukuruzni skrob, promešamo.

U šerpu sipamo sveže mleko i stavljamo na umerenu vatru dok se ne ugreje i ne provri.

Skidamo sa vatre i dodajemo u smesu od žumanaca uz neprestano mešanje mikserom na niskoj temperaturi.

Nakon što dodamo celo sveže mleko, vraćamo smesu na vatru i skivamo krem uz neprestano mešanje žicom dok se ne zgusne.

Skidamo sa vatre, dodajemo ekstrat vanile, koru od limuna i kockice maslaca. Promešamo dok se ne rastopi.

Gotov krem pokrivamo folijom dobro da se ne stvori korica. Ostavljamo potpuno da se ohladi.

Pre nego što ga iskoristimo, ponovo umutimo mikserom na visokoj brzini dok ponovo ne postane mekan.

Krem Patiseri je osnovni poslastičarski krem, pogodan za filovanje torti, eklera, slatkiša koji treba da imaju odgovarajući krem.

Možemo servirati i samostalno, u posudicama/čašama.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar