Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom, dodajte nadošllo kiselo mleko sa sodom u njemu i promešajte. Dodajte vanilu i prosejano brašno, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Podelite smesu u tri jednake posude, u jednu dodajte kakao i promešajte.
U pleh, obložen papirom za pečenje i namazan sa malo masti, pecite 3 kore, jednu po jednu u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Izvadite pečene kore i stavite na rešetku da se ohlade.
Za to vreme pripremite krem od jaja, pomešajte mleko i šećer u metalnoj posudi na tihoj vatri da provri. Posebno umutite jaja, dodajte mali deo mleka i brašno, mešajte dok ne dobijete glatku homogenu smesu.
Dodajte lagano smesu uz neprestano mešanje u mleko i mešajte dok se ne zgusne. Skinite krem sa vatre i dodajte maslac, mešajte dok se potpuno ne rastopi i dok ne upije krem.
Sastavite tortu tako što smenjujete: žutu koru - krem, braon koru - krem, žutu koru - krem, namažite tortu sa strane kremom i ukrasite sa malo mlevenih oraha i parčetom rendane čokolade.