Svinjetina po starom receptu

02/07/2018
"Ljubav nekoliko pokolenja, spijena u samo jedan recept - ukusna svinjetina po starom receptu "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano618
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kaššika
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • brašno - 3 supene kašike
  • krompir - 6 komada, veliki
  • šljive - 1 šaka, suve
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 1 komada
  • piment - 4 - 5 zrna
  • lovorov list - 2 koamda
  • biber - 10 zrna
  • ulje - 4 supene kašike
  • crno vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetinu isecite na zalogaje i posolite. Nakon toga svaki zalogaj uvaljajte u smesu, pripremljenu od brašna, aleve paprike i bibera.

Oljuštite krompir i isecite na krupne komade, stavite ih u glinenu đuvečaru zajedno sa krupnije isečenim lukom i šargarepom. U đuvečaru takođe poređajte meso, cele čenove belog luka, suve šljive.

Dodajte aromatične začine - piment, biber u zrnu, lovorov list, alevu papriku i biber. Po proceni stavite još soli. Sipajte crno vino i vodu, oko jedne šolje.

Đuveč stavite u hladnu rernu. Prvih pola sata pecite na 220 stepeni, a posle smanjite temperaturu na 180 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar