Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Velikotrnovska pita po starom receptu

Velikotrnovska pita po starom receptu

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
476902k150
Velikotrnovska pita po starom receptu
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 6
20/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Velikotrnovska pita po starom receptu - omiljeni doručak celoj porodici."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket, 400 g
  • jaja - 4 komada
  • gazirana voda - 200 g
  • ulje - 60 g + za premazivanje pleha
  • margarin - 5 supenih kašika
  • koziji sir - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja sipamo u posudu i mutimo žicom dok ne dobijemo penu.

Lagano dodajemo gaziranu vodu i mešamo.

Margarin ostavljamo da omekkša na sobnoj temepraturi, nakon toga u malim komadima dodajemo u jaja.

U smesu dodajemo ulje.

Mešamo dobro dok ne dobijemo homogenu smesu.

Sir za pitu izmrvimo sitno u posebnoj posudi.

Kore stavimo na radnu površinu.

Pleh, u kojem ćemo peći dobro namažemo uljem

Uzimamo dve kore za pitu i stavljamo u pelh.

Odozgo poređamo smesu i stavljamo mrvljeni sir. Sir ne mešamo u smesi.

Na taj način poređamo celu pitu, odozgo prelivamo preostalom smesom. Sir treba da rasporedimo između kora.

Sečemo na koamde i pečemo 40 minuta u prehodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Velikotrnovska pita po starom receptu je ukusna i omiljena celoj porodici.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: