Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni kolač»Fadž po starom receptu

Fadž po starom receptu

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4714
Fadž po starom receptu
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Sanjamo da nas neko nazove i da nam kaže Dođi da probaš moj fadž, tek je pripremljen!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • orasi - 1 šolja, krupnije iseckani
  • brašno - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • voda - 1 šolja
  • kakao - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • za krem
  • maslac - 125 g, kravlji
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • kakao - 2 supene kašike
  • vanila - 1 kesica
  • kokosovo brašno - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sve sastojke za koru pomešajte i sipajte na tanak sloj (do 7 mm) u pravougaoni pleh namazan uljem i posut brašnom, stavite ga u jako ugrejanu rernu.

Nakon što se kora malo podigne, rernu prebacite na umerenu vatru. Kora je gotova ako kada ubacimo čačkalicu ne ostaje testa i kada porumeni.

Dok se kora hladi, umutimo maslac na penu sa šećerom u prahu, kakaom i vanilom.

Sa kremom namažemo dobro ohlađenu koru, isečemo na romboide (sa strane do 3 cm) romboidi ne treba da imaju dugre strane, nego da budu kockasti, i posipamo kokosovim brašno. Udarimo odozgo da se ne mrvi posle.

Stavljamo na hladno da se maslac stvrdne i tada vadimo komadiće!

Ovaj fadž je efikasan i ne postoji domaćica koja nije želela recept za njega.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: