Način pripreme
Potopite stari hleb u mleko. Pomešajte sitno iseckan luk, mleveno meso i jaje. Dodajte oceđeni hleb i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Dodajte bosiljak, alevu papriku i biber po ukusu, mešajte nakon svakog dodatog sastojka. Oblikujte 4 ćufte u obliku gnezda (sa šupljinom u sredini), propžite ih u tiganju sa malo ulja, samo sa jedne strane 3-4 minuta. Stavite u aluminijumsku foliju u pleh i namažite uljem, stavite gnezda preko.
Isecite paradajz na krst i prelijte vrelom vodom da lakše odvojite kožu od paradajza. Izvadite deo sa semenkama i isecite na kockice. Izrendajte kačkavalj na kockcie i pomešajte sa paradajzom.
Rasporedite nadev po gnezdima i namažite umućenim jajetom. Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 15-20 minuta. Sitno isecite pera mladog luka i pospite preko pripremljenih gnezda od mlevenog mesa.
Komentari