Gnezda od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom

25/05/2019
"Gnezda od mlevenog mesa su uvek dobra ideja, kada su kuci svi gladni ili čekate drage prijatelje da dođu u goste "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano878
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 60 g, star
  • sveže mleko - 100 ml
  • bosiljak - 1 kašičica
  • aleva paprika - 0.5 kašičice
  • so - po ukusu (ako je potrebno)
  • biber - po ukusu
  • ulje - 50 ml, za prženje ili premazivanje folije
  • dodatno
  • kačkavalj - 200 g
  • paradajz - 2 komada
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • mladil luk - 5 - 6 pera za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite stari hleb u mleko. Pomešajte sitno iseckan luk, mleveno meso i jaje. Dodajte oceđeni hleb i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Dodajte bosiljak, alevu papriku i biber po ukusu, mešajte nakon svakog dodatog sastojka. Oblikujte 4 ćufte u obliku gnezda (sa šupljinom u sredini), propžite ih u tiganju sa malo ulja, samo sa jedne strane 3-4 minuta. Stavite u aluminijumsku foliju u pleh i namažite uljem, stavite gnezda preko.

Isecite paradajz na krst i prelijte vrelom vodom da lakše odvojite kožu od paradajza. Izvadite deo sa semenkama i isecite na kockice. Izrendajte kačkavalj na kockcie i pomešajte sa paradajzom.

Rasporedite nadev po gnezdima i namažite umućenim jajetom. Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 15-20 minuta. Sitno isecite pera mladog luka i pospite preko pripremljenih gnezda od mlevenog mesa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar