Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Čamac od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom

Čamac od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
224631k59
Čamac od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 3
06/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Jedan čamac od mlevenog mesa koji će vas nositi na talasima zadovoljstva"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 1/2 glavice
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • prezle - 1/2 šolje
  • biber po ukusu
  • kumin - 3 prstohvata
  • aleva paprika
  • Nadev
  • krem sir - 250 g
  • slanina - 200 g, parčići
  • kačkavalja - 4 komada, parčići
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se stavlja u odgovarajuću posudu za pečenje. Dodaje se sitno isečen luk, razbija se jaje, sipaju se prezle, soli se po ukusu, začinjava se biberom i kuminom. Sve to se zamesi veoma dobro i ostavlja se da odstoji 10 minuta.

U odgovarajuću pravougaonu posudu za pečenje (srednju) sipa se mleveno meso. Rukama se pritiska ka dnu i zidvovima posude.

Mleveno meso treba da prekrije sve strane posude slojem od pola centimetra. Nakon toga se poređaju parčići slanine.

Namaže se bogato krem sirom i pokriva se parčetom kačkavalja. Odozgo se pažljivo razbiju jaja.

Peče se u rerni na 180 stepeni 1 sat. Nakon što je gotovo posipa se alevom paprikom.

Kad se malo prohladi seče se i servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: