Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Čamac od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom

Čamac od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom

ažurirano:
Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
228641k
Čamac od mlevenog mesa sa ukusnim nadevom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Jedan čamac od mlevenog mesa koji će vas nositi na talasima zadovoljstva."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, teleće
  • luk - 1/2 glavice
  • jaje - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • prezle - 1/2 šolje
  • biber po ukusu
  • kumin - 3 prstohvata
  • aleva paprika
  • Nadev
  • krem sir - 250 g
  • slanina - 200 g, parčići
  • kačkavalja - 4 komada, parčići
  • jaja - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso se stavlja u odgovarajuću posudu za pečenje. Dodaje se sitno isečen luk, razbija se jaje, sipaju se prezle, soli se po ukusu, začinjava se biberom i kuminom. Sve to se zamesi veoma dobro i ostavlja se da odstoji 10 minuta.

U odgovarajuću pravougaonu posudu za pečenje (srednju) sipa se mleveno meso. Rukama se pritiska ka dnu i zidvovima posude.

Mleveno meso treba da prekrije sve strane posude slojem od pola centimetra. Nakon toga se poređaju parčići slanine.

Namaže se bogato krem sirom i pokriva se parčetom kačkavalja. Odozgo se pažljivo razbiju jaja.

Peče se u rerni na 180 stepeni 1 sat. Nakon što je gotovo posipa se alevom paprikom.

Kad se malo prohladi seče se i servira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: