Način pripreme
1. Prosejte brašno u posudi i u njega isecite maslac na male komade.
2. Sipajte redom vino, sok od limuna i liker od anisa (možete koristiiti mastiku ili uzo), stavite i prašak za pecivo.
3. Zamesite meko testo, razvucite na brašnom posutoj randnoj površini na koru, debljine oko 0.5 mm.
4. Isecite kolače božićnim kalupima po izboru i poređajte na rastojanju u pleh za pečenje, obložen papriom.
5. Stavite u ugrejanu rernu na 200 stepeni 18-20 minuta ili dok ne porumene odozgo.
6. Ostavite keksiće da se potpuno ohlade i obilno uvaljajte u šećer u prahu.
Napomena: U ovom receptu samo testo ne sadrži šećer, ali sloj šećera u prahu daje dovoljnu slatkoću i interesantan kontrast. Za mene su Božićni keksići savršeni i nije potrebno da budu slađi, ali ako želite, možete dodati malo šećera i u testo.
Srećan Božić!