Način pripreme
U posudu stavljamo jaje i u njega dodajemo prašak za pecivo, so, šećer i nekoliko kapljica ruma. Dobro promešamo i sipamo sveže mleko, malo ugrejemo, nastavljamo da mutimo.
Dodajemo rastopljeni kravlji maslac (30 g). Postepeno sipamo prosejano bello brašno (1 i 1/2 šolju istom čašom kojom smol merili sveže mleko) ili koliko je potrebno da dobijmo gusto i lepljivo testo.
Uključujemo ringlu i stavljamo ulje da se ugreva. U manjoj posudi sipamo više ulja 2 cm, za prženje.
Ulje ne treba sa bude mnogo vrelo. Ringla jmi e na 6 stepeni, uključujm na 4. Uzimamo kafenom kašičicom od testa i drugom kašikom skidamo smesu, i stavljamo u urejano ulje.
Pržimo dok ne dobiju zlatnu boju, skoro braonkastu, da bismo bili sigurni da su se uštipci iznutra dobro ispržile.
Izvadimo ih rešetkastom kašikom i stavljamo na papir za pečenje da se ocedi višak masti. Možemo ih posuti šećerom u prahu.