Domaći borov med

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
29/05/2019
"Dodajte nešto ukusno i veoma korisno u domaću apoteku - domaći med od bora "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • borovi vrhovi - 80 - 100 komada, mladi
  • šećer - 1, 2 kg
  • voda - 1, 5 - 2 litra
  • limunska kiselina - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Vrhovi bora se beru mladi (čim počnu da rastu i ima više smole po njima).

Stavite vodu da provri i stavite vrhove bora da vru oko 15 minuta. Sklonite posudu sa ringle i ostavite ih da se natope oko 20 minuta.

Procedite tečnost, stavite je u čistu posudu i dodajte šećer. Kuvajte dok se ne zgsune (možete da probate na suvom tanjiriću kada kapnete kapi meda - ako se ne razlivaju, znači da je gotovo).

Pre nego što sklonite posudu sa vatre, dodajte limunsku kiselinu.

Da bi duže sačuvali sipajte ga u teglice, zatvorite poklopcima i prokuvajte oko 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar