Način pripreme
Prvo pripremamo krem - u šerpi umutimo žumanca sa šećerom, dodajemo sveže mleko, šećer i brašno i mešamo.
Banane, koje ćemo koristiti je najbolje da budu prezrele, zato što su slađe. Pasirajte ih i dodajte ih u smesu. Stavite na ringlu i mešajte dok ne provri i ne zgusne se. Po želji dodajte jednu grudvu maslaca i promešajte.
U drugoj posudi zagrejte mleko i dodajte nalomljenu čokoladu, mešajte dok se ne homogenizuje. Uskršnji kolač isecite na tanke kriške debljine oko 5-6 milimetra.
U posudu za pečenje sa dnom koje se skida poređajte gusto uskršnji kolač. Prelijte čokoladnom smesom i rasporedite krem. Tako ponavljamo dok se uskršnji kolač ne potroši, pri čemu skroz odozgo raspoređujemo krem.
Pokrijte prozračnom folijom, da ne uhvati koricu i stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati.
Neposredno pre serviranja pospite šećernim mrvicama. Veoma ukusan, sočan recept za korišćenje preostalog uskršnjeg kolača!