Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani mafini»Slani mafini po receptu Vanje Đorđević

Slani mafini po receptu Vanje Đorđević

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Slani mafini po receptu Vanje Đorđević
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
16
"Ako se mafini tope u ustima i ne možete da prestane da mislite o njima, onda je sigurno reč o baš ovim slanim mafinima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 470 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 kašičice
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 7 g, suv
  • za mazanje
  • jaja - 1 komad
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu mini pekare stavljamo sledećim redom: mleko, ulje, umućeno jaje, so, šećer, brašno i skroz doozgo kvasac. Uključujemo program za testo.

Pripremamo kalup za mafine i mažemo ga. Kada je testo gotovo, razvijamo ga na nabrašnjenoj površini u debljinu pola centimetra.

Okruglom čašom (prečnika oko 8-10 cm) se isecaju krugovi. Od dva kruga se pravi jedan mafin. Svaki krug se razvlači prstima i presavija se na pola i posle još na pola.

Svaki dva presavijena kruga se stavljaju u kalupe.

Mažu se umućenim jajetom, ali ne narastaju. Po želji mogu da se pospu susamom.

Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne budu gotovi - oko 40 minuta.

Izašlo je 16 slanih mafina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: