Način pripreme
Na vatru stavite deset supenuh kašika vode.
U posebnoj posudi pomešajte jaja, mrvljeni sir, ulje, prašak za pecivo i so. Dodajte vrelu vodu, mešajte neergično. Od dobijene smese odvojite 3-4 supene kašike za premazivanje pitica pre pečenja.
Otvorite kore i pripremite za rad.
Uzmite jednu i namažite je sa 2 supene kašike nadeva. Na nju stavite drugu koru, namažite i nju sa 2 supene kašike nadeva, uvijte u rolat i oblikujte u oblik puža.
Poređajte gotove pitice u pleh na rastojanju jedna od drige. Nastavite sa uvijanjem dok ne potrošite sastojke.
Sipajte u pleh sa piticama 250 ml mlake vode, nemojte kvasiti pitice odozgo. Ostavite ih u vodi na oko pola sata.
Pitice pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni 10 minuta, nakon toga smanjite rernu i pecite na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Za vreme pečenja deo vode ispari, a drugi deo upijaju plivajuće pitice po ideji Vanje Đorđević.
Veoma su ukusne i sočne.