Način pripreme
Stavljamo u posudu za nadev samo jedno jaje. Kiselo mleko pomešamo sa sodom i dodajemo u jaje nakon nekoliko minuta da počne soda da radi. Dodajemo himalajsku so i sitan sir, promešamo.
Ako su kore najfinije - uzimamo po dve za pitu, ako su deblje, po jednu. Otvaramo paket i uzimamo dve kore, rasporedimo jednu na drugu.
Horizontalno namažemo uz pomoć silikonske četke nerafinisano suncokretovo ulje - celu traku po gornjem i donjem reku kore. Okrećemo je da namazanim delom prema donjoj kori i mažemo nerafinisano ulje po sredini. Svijamo na po dva horizonstalna dela.
Nanesemo nadev (zavisi od broja kora, stavlja se oko 3 supene kašike nadeva na pite). Rasporedimo da ima svuda, da ne bude suvo. Uzimamo donji levi ugao i zalepimo do gornjeg kraja da dobijemo trougao.
Posle levi gornji premeštamo na desno. Ponovo gornji levi premeštamo, ovaj put prema donjoj strai i preostali deo savijamo u oblik trougla. Poslednji koraci savijanja pita možete lakše razumeti na slikama. Poređamo trouglove kompaktno u ravan pleh, namazan nerafinisanim suncokretovim uljem.
Ponovo uz pomoć silikonske četke namažemo drugim jajetom odozgo svaku piticu i pečemo oko 15-20 minuta na 200 stepeni. Neverovatno ukusne i hrskave, a takođe i veoma lake za pripremu - trouglaste pitice! Veoma aromatične i nežnog ukusa! Deci omiljene!
Veoma ukusno!