Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Hrskave trouglaste pitice sa sitnim sirom

Hrskave trouglaste pitice sa sitnim sirom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661125k157
Hrskave trouglaste pitice sa sitnim sirom
Fotografije: Anonymous
2 / 7
01/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Trouglaste pitice sa sitnim sirom su bar dva puta ukusnije od običnih, da li ste to znali"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakоvanje (tanke)
  • jaja - 2 komada
  • sitan sir - 200 - 250 g
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • himalajska so - 1 kašičica, fina
  • rafinisano suncokretovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u posudu za nadev samo jedno jaje. Kiselo mleko pomešamo sa sodom i dodajemo u jaje nakon nekoliko minuta da počne soda da radi. Dodajemo himalajsku so i sitan sir, promešamo.

Ako su kore najfinije - uzimamo po dve za pitu, ako su deblje, po jednu. Otvaramo paket i uzimamo dve kore, rasporedimo jednu na drugu.

Horizontalno namažemo uz pomoć silikonske četke nerafinisano suncokretovo ulje - celu traku po gornjem i donjem reku kore. Okrećemo je da namazanim delom prema donjoj kori i mažemo nerafinisano ulje po sredini. Svijamo na po dva horizonstalna dela.

Nanesemo nadev (zavisi od broja kora, stavlja se oko 3 supene kašike nadeva na pite). Rasporedimo da ima svuda, da ne bude suvo. Uzimamo donji levi ugao i zalepimo do gornjeg kraja da dobijemo trougao.

Posle levi gornji premeštamo na desno. Ponovo gornji levi premeštamo, ovaj put prema donjoj strai i preostali deo savijamo u oblik trougla. Poslednji koraci savijanja pita možete lakše razumeti na slikama. Poređamo trouglove kompaktno u ravan pleh, namazan nerafinisanim suncokretovim uljem.

Ponovo uz pomoć silikonske četke namažemo drugim jajetom odozgo svaku piticu i pečemo oko 15-20 minuta na 200 stepeni. Neverovatno ukusne i hrskave, a takođe i veoma lake za pripremu - trouglaste pitice! Veoma aromatične i nežnog ukusa! Deci omiljene!

Veoma ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: