Hrskave trouglaste pitice sa sitnim sirom

01/06/2019
"Trouglaste pitice sa sitnim sirom su bar dva puta ukusnije od običnih, da li ste to znali "
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 708
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u posudu za nadev samo jedno jaje. Kiselo mleko pomešamo sa sodom i dodajemo u jaje nakon nekoliko minuta da počne soda da radi. Dodajemo himalajsku so i sitan sir, promešamo.

Ako su kore najfinije - uzimamo po dve za pitu, ako su deblje, po jednu. Otvaramo paket i uzimamo dve kore, rasporedimo jednu na drugu.

Horizontalno namažemo uz pomoć silikonske četke nerafinisano suncokretovo ulje - celu traku po gornjem i donjem reku kore. Okrećemo je da namazanim delom prema donjoj kori i mažemo nerafinisano ulje po sredini. Svijamo na po dva horizonstalna dela.

Nanesemo nadev (zavisi od broja kora, stavlja se oko 3 supene kašike nadeva na pite). Rasporedimo da ima svuda, da ne bude suvo. Uzimamo donji levi ugao i zalepimo do gornjeg kraja da dobijemo trougao.

Posle levi gornji premeštamo na desno. Ponovo gornji levi premeštamo, ovaj put prema donjoj strai i preostali deo savijamo u oblik trougla. Poslednji koraci savijanja pita možete lakše razumeti na slikama. Poređamo trouglove kompaktno u ravan pleh, namazan nerafinisanim suncokretovim uljem.

Ponovo uz pomoć silikonske četke namažemo drugim jajetom odozgo svaku piticu i pečemo oko 15-20 minuta na 200 stepeni. Neverovatno ukusne i hrskave, a takođe i veoma lake za pripremu - trouglaste pitice! Veoma aromatične i nežnog ukusa! Deci omiljene!

Veoma ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar