Kolač od keksa sa maskarponeom u čašama

02/06/2019
"I kada vam neko kaže Da li želiš čašu deserta, nemojte odbojati - možda je kolač od keksa sa maskarponeom i čokoladom "
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano103
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Izmrvite ili sameljite keks u blenderu na fin prah - brašno. Crnu čokoladu izrendajte.

2. Umutite jaja sa maslacem na krem i u njih razbijte jedno po jedno jaje, mešajte neprestano.

3. U smesu sipajte sok i nakon toga brašno od mlevenog keksa sa praškom za pecivo. Na kraju dodajte rendanu čokoladu i mešajte dok ne postane homogena smesa.

4. Sipajte i poravnajte smesu u plehu, obloženim papirom za pečenje. Sloj treba da bude relativno tanak - 0.5-6 mm.

5. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta ili proverite čačkalicom za zube. Ostavite gotovu koru od keksa da se ohladi.

6. Za to vreme pripremite sos, ugrejte mleko i maskarpone na tihoj/umerenoj vatri. Stavite belu čokoladu u komadima i mešajte dok se ne rastopi i dok ne dobijete gladak sos. Ostavite da se potpuno ohladi.

7. U hladan sos dodajte ceđeno mleko i promešajte. Po želji možete zasladiti dodatno sa malo šećera u prahu.

8. Izlomite koru i stavite sloj u desertne čaše. Odozgo sipajte od sosa i tako dok ne popunite čašu. Važno je da sos bude hladan, da ne progriza koru od keksa, nego da samo prekrije koru.

9. Ukrasite kolač po želji i servirajte. Odlična dekoracija i dodatak uz ovaj desert bi bilo sveže šumsko voće ili listovi mente.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar