Pohovane svinjske šnicle

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611032170
Pohovane svinjske šnicle
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
04/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kada vas neko pozove da probate njegove šnicle, da znate da vam je taj čovek istinski prijatelj"

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 700 - 800 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 40 g
  • prezle - 40 g
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Od mesa oblikujte kotlete, koji treba da se istucaju na tanko drvenim tučkom. Zasecite svaki kotlet oštrim nožem u krajevima i po sredini, da se ne savije tokom prženja.

Već oformljeni kotleti se posipaju biberom i solju, uvaljaju se u brašno, u dobro umućena jaja i u prezle.

Pritisnite ih dobro rukama. Ostavite da se odstoje petnaestak minuta i nakon toga ih zapržite u zagrejanom ulju. Servirajte odmah sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: