Pohovane svinjske šnicle

ažurirano:
IlariaIlaria
Šef kuhinje
44813031
Pohovane svinjske šnicle4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Kada vas neko pozove da probate njegove šnicle, da znate da vam je taj čovek istinski prijatelj."

Potrebni sastojci

  • svinjski kotleti - 700 - 800 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 40 g
  • prezle - 40 g
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Od mesa oblikujte kotlete, koji treba da se istucaju na tanko drvenim tučkom.

Zasecite svaki kotlet oštrim nožem u krajevima i po sredini, da se ne savije tokom prženja.

Već oformljeni kotleti se posipaju biberom i solju, uvaljaju se u brašno, u dobro umućena jaja i u prezle.

Pritisnite ih dobro rukama. Ostavite da se odstoje petnaestak minuta i nakon toga ih zapržite u zagrejanom ulju.

Svinske šnicle servirajte odmah sa garnirungom po izboru.

Pohovane svinjske šnicle su gotove.

Pogledajte takođe kako da napraveite klasičnu bečku šniclu ili omiljenu pohovanu šniclu Kordob Blu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: