bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pečeno Jagnje»Jagnjeća rebra sa zelenim začinima i pivom u rerni

Jagnjeća rebra sa zelenim začinima i pivom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjeća rebra sa zelenim začinima i pivom u rerni
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 2
05/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije2
"Jednostavno kulinarsko pravilo - jagnjetina je najukusnija sa svežim zelenim začinima"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - oko 400 - 500 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • univerzalni začin - 1/4 kašičice
  • pivo - 50 ml
  • voda - 50 ml
  • selen - 3 - 4 struka
  • mladi luk - 1/2 vezice (ili mladi beli luk)
  • nana - 3 - 4 struka
  • origano - 2 - 3 struka
  • biber - 1/4 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Jagnjeća rebarca se operu i stavljaju u posudu za pečenje.

Posipaju se začinima, luk i zeleni začini se iseku na sitno. Prelivaju se uljem i promešaju se.

Sipa se voda i pivo.

Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pod folijom oko sat, posle se sklanja folija i peče se dok ne postane zlatasta boja, oko 30 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: