Jagnjeća škembe čorba sa zaprškom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73113
06/06/2019
"Evo još materijala na temu. Kako da napravimo ukusno jagnjeće škembe, tako da svi poližu kašike "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano28
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće škembe - 600 g
  • maslac - 50 g
  • mladi luk - 5 - 6 strukova
  • brašno - 1 kašika
  • jaja - 2 komada
  • sirće - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Škembe se očisti, opere i skuva. Iseče se na sitno, a bujon se procedi. Zgušnjava se sa u maslacu zaprženim lukom, brašnom i alevom paprikom.

Kada provri, sipa se isečeno škembe i ostavlja se malo na ringli. Nakon što se skloni sa vatre začinjava se jajima, sirćetom i istucanim belim lukom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar