Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od zečetine»Zečija čorba sa zaprškom za decu

Zečija čorba sa zaprškom za decu

Rositsa MarinovaRositsa Marinova
Pomoćnik kuvara
5517461
Zečija čorba sa zaprškom za decu
Fotografije: Rositsa Marinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Deca će zavoleti ovu zečiju supu već sa prvom kašikom"

Potrebni sastojci

  • zečije meso - 200 g, iz tegle
  • paprike - 1 komad, srednje veličine, zelena
  • paprike - 1 komad, srednje veličine, crvena
  • crveni luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 1 glavica, mala
  • šargarepa - 1 komad
  • fida - 100 grama
  • miks povrća - 1 ½ supena kašika, Miks
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • Za zapršku
  • žumanca - 1 komad
  • sirće - 1 supena kašika
  • voda - 1 supena kašika, mlaka
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo počinjemo sa povrćem tako što sitno iseckamo obe vrste paprika, jednu i drugu vrstu luka, a šargarepu sitno izrendamo.

Stavljamo ih u duboku šerpu i sipamo otprilike 1, 5 l vode. Sipamo ulje i stavljamo šerpu na ringlu na umerenu vatru da provri.

Vadimo zečije meso iz tegle i iseckamo ga/izgnječimo rukama da se dobiju tanke niti.

Kada je čorba ključala barem desetak minuta, dodajemo i zečije meso unutra.

Nakon još desetak minuta dodajemo miks Magi, so i fidu.

Kada se fida skuvala, isključujemo ringlu i sklanjamo šerpu sa zečijom čorbom sa strane.

Pravimo preliv tako što mutimo žumance u posudi sa malo mlake vode i dodajemo sirće.

U tankom mlazu začinjavamo čorbu na sledeći način: prvo iz bujona supe sipamo po malo u posudu sa zaprškom i nakon toga je sipamo nazad u šerpu.

Zečija čorba sa zaprškom za decu je gotova.

Po želji možete posuti sitno iseckanim peršunom, ali samo ako dete voli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: