Način pripreme
Prvo počinjemo sa povrćem tako što sitno iseckamo obe vrste paprika, jednu i drugu vrstu luka, a šargarepu sitno izrendamo.
Stavljamo ih u duboku šerpu i sipamo otprilike 1, 5 l vode. Sipamo ulje i stavljamo šerpu na ringlu na umerenu vatru da provri.
Vadimo zečije meso iz tegle i iseckamo ga/izgnječimo rukama da se dobiju tanke niti.
Kada je čorba ključala barem desetak minuta, dodajemo i zečije meso unutra.
Nakon još desetak minuta dodajemo miks Magi, so i fidu.
Kada se fida skuvala, isključujemo ringlu i sklanjamo šerpu sa zečijom čorbom sa strane.
Pravimo preliv tako što mutimo žumance u posudi sa malo mlake vode i dodajemo sirće.
U tankom mlazu začinjavamo čorbu na sledeći način: prvo iz bujona supe sipamo po malo u posudu sa zaprškom i nakon toga je sipamo nazad u šerpu.
Zečija čorba sa zaprškom za decu je gotova.
Po želji možete posuti sitno iseckanim peršunom, ali samo ako dete voli.