Način pripreme
1. Rastopite čokoladu sa maslacem na pari i ostavite sa strane.
2. Umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli i sipajte čokoladnu smesu lagano i uz neprestano mešanje. Nakon toga sipajte i kakao.
3. Prosejte brašno sa praškom za pecivo u smesu i mešajte dok ne postane homogena.
4. Pokrijte posudu providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata da se stvrdne.
5. Od čokoladnog testa za raspuknute keksiće napravite loptice namazanim rukama. Napravite ih da budu malo veći od lešnika. Uvaljajte svaki u šećer u prahu i poređajte na razmaku jedan od drugog u pleh, obložen papirom za pečenje.
6. Pecite čokoladne keksiće 2-3 puta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 10-12 minuta svaku porciju.
Neka vam je slatko sa ovim raskošnim raspuknutim keksićima.