Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Raskošan sladoled od jagoda sa čokoladom i maskarponeom, bez kuvanja

Raskošan sladoled od jagoda sa čokoladom i maskarponeom, bez kuvanja

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211373k121
Raskošan sladoled od jagoda sa čokoladom i maskarponeom, bez kuvanja
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 5
07/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
6 min.
Ukupno
26 min.
Porcije
10
"Kako neko može da odoli ovom raskošnom sladoledu od jagoda, ne možemo da zamislimo"

Potrebni sastojci

  • maskarpone - 350 g
  • kisela pavlaka - 1 kofica
  • jagode - 300 g
  • šećer u prahu - 1 šolja za kafu
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • slatko od šumskih jagoda - 3 supene kašike, iz sirupa
  • vanila - 2 komada
  • crna čokolada - 150 g
  • menta - 5 - 6 strukova, za ukras
  • matičnjak - 10 listića
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi pomešamo maskarpone, kiselu pavlaku, šećer u prahu i vanile. Dobro promešamo sastojke. Da bi bilo lakše možemo staviti u blender i pasirati dok se dobro ne pomešaju.

Jagode očistimo od drške i listića i potpimo na jedan sat u ledenu vodu. Operemo i ostavimo da se ocede, nakon toga osušimo. Isečemo na komade i sameljemo u blenderu.

U njih dodajemo slatko od šumskih jagoda, da bismo pojačali miris izazovnog sladolega. Ako nemate, možete dodati drugo po izboru - jagode, borovnice ili maline.

Prebacujemo smesu iz blendera u posudu. Dodajemo u njih cele listiće matičnjaka. Miris limuna biljke će dati desertu miris citrusa i svežinu.

Umutimo pavlaku dok se ne dobijemo mekane vrhove. Dodajemo u smesu od jagoda i mešamo pažljivo, pokretima spolja ka unutra dok se ne upije.

Sipamo sladoled u odgovarajuću posudu, zatvaramo je poklopcem ili streč folijom. Stavljamo u komoru da se stegne oko 6 sati. Moja količina je veća, zato je i vreme zamrzavanja duže. Vi možete priremiti pola doze.

Prilikom serviranja prebacujemo sladoled u frižider na 20-30 minuta.

Čokoladu izrendamo ili ostružemo površinu oštrim nožem. Odvajamo deo sladoleda u posudu i pomešamo sa rendanom čokoladom.

Sladoled serviramo oblikovan kašikom i posut sa još malo čokolade. Ukrašavamo svežim jagodama i strukovima sveže mente.

Savet: Ne mešajte prethodno čokoladu sa smesom za sladoled.

Nakon zamrzavanja čokolada promeni ukus i zamrznuta tekstura nije prijatna za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: