Sirup od jagoda bez kuvanja

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
05/06/2017
"Šteta je ne napraviti ovaj sirup od jagoda, kada na pijaci ima toliko svežeg voća "
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 139
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaode - količina po želji
  • šećer - sok i šećer u odnosu 1:2
  • limuntus - 1 kašika na 1 kg šećera
* merne jedinice

Način pripreme

Varijanta 1

Najlakše se pravi pomoću sokovnika, gde se stavljaju očišćene jagode. Dobijeni sok, ako ima potrebe, se procedi. Ako nemate sokovnik, možete iskoristiti i cediljku.

Dodajte šećer u sok u odnosu 2:1. Na kraju, na svaki kilogram šećera dodajte po 1 kašiku limuntusa, što neće dozvoliti sirupu da se ušećeri.

Sve zajedno promešajte, dok se šećer u potpunosti ne rastvori, ali nemojte zagrevati. Nakon toga sipajte sirup u staklene flaše, dobro zatvorite i čuvajte na hladnom.

Varijanta 2

U tegle ređajte iseckane jagode i preko stavljajte šećer. Ređajte dok ne napunite tegle tako da na kraju bude debeo sloj šećera. Zatvorite tegle i neka tako odstoje nekoliko dana, dok šećer ne izvuče sok iz voća. Dobijeni sirup razredite vodom prema vašem ukusu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti