Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Voćna torta»Torta od jagoda sa keksom i maskarponeom

Torta od jagoda sa keksom i maskarponeom

Torta od jagoda sa keksom i maskarponeom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Okupili ste jagode, keks i maskarpone da završe zajedno jedan posao - eto tako se pojavila ova sočna torta"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 paket /300 g/ običan
  • jagode - 500 g
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 400 g
  • pavlaka - 300 ml, slatka
  • želatin - 1 komad
  • kokosovo brašno - za posipanje
  • bela čokolada - za posipanje
  • kafa - 200 ml, espreso
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • menta - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite slatku pavlaku uz pomoć miksera na gust krem. Dodajte šećer u prahu, kiselu pavlaku i maskarpone. Nastavite da muite dok ne dobijete homogenu smesu.

Potopite keks u kafu /treba da bude mlaka/. Poređajte red keksa, a odozgo namažite sloj krema. Poređajte red jagoda i ponovo krem.

Stavite red keksa, prethodno potoljen u kafu. Namažite ponovo kremom.

Očistite jagode i ukrasite tortu sa maskarponeom, isecite jagode na kriške i poređajte.

Ivice torte pospite kokosovim brašnom, a preko jagoda sipajte rendanu belu čokoladu.

Ukrasite tortu sa jagodama listićima mente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: