Način pripreme
Potrebno je da imate želju i da obavezno budete saglasni sa mnom da s ovo jedni veoma ukusni slani mafini. Lako se prave i zatim brzo nestaju.
Mutimo 2 jaja i dodajemo šolju kiselog mleka i 1 prašak za pecivo. Nastavljamo da mutimo. Stavljamo izmrvljeni sir otprilike 1/2 čaše, nekoliko kolutića šunke, file, kobasice, naseckane na kockice.
Dodajemo 1/3 čaše ulje. Sve mešamo i stavljamo 1 čašu finih ovsenih pahuljica i 1/2 čaše belog brašna.
Treba da se dobije gusto testo za kolač. Kašikom punimo kalupe koje smo namazali sa malo ulja.
Slane mafine pečemo na 180°C dok ne budu gotovi. Ja ne stavljam so u testo, zato što ima dovoljno slanih sastojaka. Ali ukoliko vi koristite sir koji nije slan, dodajte prstohvat soli.
Slani mafini su veoma ukusni!
Probajte slane mafine sa ovsenim pahuljicama!
Želim vam predivan dan!