Domaća kobasica sa kuvanim krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj80073
08/06/2019
"Jednostavno i ukusno, dva uslova za spremanje ukusnog jela su potpuno ispunjena "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano46
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za kobasicu
  • svinjsko meso - 6 kg
  • teleće meso - 4 kg
  • slanina - 2 kg
  • biber - 1 kesica
  • aleva paprika - 12 kašika
  • čubar - 12 kašika
  • so - 260 g
  • za garnirung
  • krompir - 600 g
  • mladi luk
  • sirće
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se samelje na mašini i zamesi se sa svim začinima.

Stoji tako 2-3 dana, pri čemu se meša, i kada je zrelo, pune se creva.

Zakači se na provetrivo mesto da se suši, a još je sočno, na 2-3 dana, može da se peče na roštilju ili grilu pri čemu se zacepi na nekoliko mesta.

Garniramo sa kuvanim krompirom i mladim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar