Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Pikantna kobasica sa krompirom u rerni

Pikantna kobasica sa krompirom u rerni

Yordanka VasilevaYordanka Vasileva
Šegrt
832316520
Pikantna kobasica sa krompirom u rerni
Fotografije: Yordanka Vasileva
1 / 2
29/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ukusno, jednostavno i pikantno"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pikantna sirova kobasica - 400 g
  • crvene slatke paprike - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • bujon od povrća - 300 ml
  • so - 1 kašičica ili po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • suvi selen - 1 kašičica
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i isecite, prvo na pola, a zatim na kriške.

Isecite kobasicu na komade. Sitno naseckajte luk, beli luk i paprike

Zagrejte ulje u tiganju i propržite luk i beli luk. Posle nekoliko minuta dodajte paprike. Pržite 5-6 minuta i dodajte kobasicu.

Posle još 5 minuta dodajte krompir. Kuvajte ispod poklopca deset minuta, na srednjoj vatri, pa sipajte bujon.

Začinite solju, biberom i selenom. Ove začine možete zameniti drugim, ali uveravam vas da ukus neće biti isti.

Ostavite jelo sa kobasicom na šporetu 6-7 minuta, a zatim prebacite u pleh. Pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 25 minuta. Zatim skinite foliju i pecite krompir sa kobasicom još 10 minuta.

Po želji, gotovu pikantnu kobasicu sa krompirom u rerni možete posuti peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: