Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Hleb od kačkavalja (Golden cheese bread)

Hleb od kačkavalja (Golden cheese bread)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k76116k899
Hleb od kačkavalja (Golden cheese bread)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
10/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
38 min.
Ukupno
63 min.
Porcije
6
"Magičan miris i neponovljiv ukus - evo ovako najbolje opisujemo ovaj hleb od kačkavalja, predlažemo vam da ga napravite"

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g + za posipanje radne površine prilikom mešenja
  • kvasac - 15 g, svež
  • sveže mleko - 270 ml
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • parmezan - 1 supena kašika, rendan
  • začini - 1 supena kašika miks (origano, ruzmarin, majčina dušica, bosiljak)
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 supena kašika
  • maslac - 25 g, rastopljen
  • kačkavalj - 250 g (ili emental, čedar, zrela mocarela)
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi pomešajte sveže mleko - mlako, kvasac, šećer i 150 g brašna. Dobijenu kašu pokrijte krpom i ostavite da nadođe 10-15 minuta.

2. U nadošlu smesu prosejte preostalo brašno, sipajte kašičicu soli, parmezan, maslinovo ulje i začine.

3. Zamesite glatko elastično testo i ostavite na toplom da nadođe 40 minuta, nakon toga ponovo premesite.

4. Od nadošlog testa napravite tri jednaka fitilja i od svakog isecite oko 15-18 komada.

5. Namažite ili obložite papirom pleh za pečenje hleba ili pravougaoni kalup za kolač zapremine 1 l.

6.Ivice testa od prvog fitilja napravite u oblik lopte - nije potrebno da budu jednakih razmera niti idealnog oblika. Poređajte ih na dno pleha, ostavite razmak. Namažite rastopljenim maslacem i pospite delom kačkavalja - rendanog.

7. Od drugog fitilja takođe napravite lopte i poređajte na druge - i njih namažite maslacem i obilno pospite kačkaaljem. Završite, poređajte i treći sloj lopti od poslednjeg fitilja, a njih namažite samo maslacem. Porestali kačkavalj odvojite.

8. Ovako oblikovan hleb ostavite na toplom da nadođe 40 minuta - 1 sat. Možete staviti u rernu, ugrejanu na 40 stepeni.

9. Pecite hleb oko 35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako vidite da počinje previše da rumeni, pokrijte aluminijumskom folijom.

10. Gotov hleb pospite preostalim kačkavaljem i stavite na 2-3 minuta u rernu da se rastopi.

11. Servirajte Golden cheese bread topao u centru vaše trpeze, da svako uzima mekane loptice od kačkavalja sa hrskavom koricom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: