Način pripreme
1. U posudi pomešajte sveže mleko - mlako, kvasac, šećer i 150 g brašna. Dobijenu kašu pokrijte krpom i ostavite da nadođe 10-15 minuta.
2. U nadošlu smesu prosejte preostalo brašno, sipajte kašičicu soli, parmezan, maslinovo ulje i začine.
3. Zamesite glatko elastično testo i ostavite na toplom da nadođe 40 minuta, nakon toga ponovo premesite.
4. Od nadošlog testa napravite tri jednaka fitilja i od svakog isecite oko 15-18 komada.
5. Namažite ili obložite papirom pleh za pečenje hleba ili pravougaoni kalup za kolač zapremine 1 l.
6.Ivice testa od prvog fitilja napravite u oblik lopte - nije potrebno da budu jednakih razmera niti idealnog oblika. Poređajte ih na dno pleha, ostavite razmak. Namažite rastopljenim maslacem i pospite delom kačkavalja - rendanog.
7. Od drugog fitilja takođe napravite lopte i poređajte na druge - i njih namažite maslacem i obilno pospite kačkaaljem. Završite, poređajte i treći sloj lopti od poslednjeg fitilja, a njih namažite samo maslacem. Porestali kačkavalj odvojite.
8. Ovako oblikovan hleb ostavite na toplom da nadođe 40 minuta - 1 sat. Možete staviti u rernu, ugrejanu na 40 stepeni.
9. Pecite hleb oko 35 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Ako vidite da počinje previše da rumeni, pokrijte aluminijumskom folijom.
10. Gotov hleb pospite preostalim kačkavaljem i stavite na 2-3 minuta u rernu da se rastopi.
11. Servirajte Golden cheese bread topao u centru vaše trpeze, da svako uzima mekane loptice od kačkavalja sa hrskavom koricom.
Prijatno!