Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Obične punjene paprike sa mlečnim sosom

Obične punjene paprike sa mlečnim sosom

Shteriu DjarovShteriu Djarov
Početnik
21236
Obične punjene paprike sa mlečnim sosom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Šta god da probamo, najukusnije će ostati mamine punjene paprike sa onim mlečnim sosom, kojeg za zadovoljstvom trljamo sa dna tanjira"

Potrebni sastojci

  • paprike - koliko je veliki pleh
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • pirinač - 2 šolje za kafu
  • mleveno meso - 500 g
  • začini - po ukusu
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi, ja pravim u voku, propržimo luk, šargarepu i jednu papriku, sitno isečenu, kad omekša stavljamo prethodno opran pirinač.

Kad pirinač postane staklen dodajemo mleveno meso i lepo promešamo, dodajemo malo tople vode, koliko da bude polugotov, pre nego što skinemo sa vatre dodajemo začine.

U paprike, oprane i očišćene od unutrašnjosti, kašikom sipamo od tople smese i ređamo u pleh. Kad napunimo paprike, ređamo u pleh i bušimo da sos iz pleha može da uđe. Sipamo toplu vodu do sredine paprike i posipamo solju.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni.

Za sos u tiganju od nadeva stavljamo malo ulja, odokativno (kao za bešamel) 2 supene kašike brašna i propžimo, rekla bih dok ne dobije zlatnu boju, ali zavisi kakav želite da bude sos.

Dodajemo 1 koficu kiselog mleka i kuvamo dok ne bude gotov, dodajemo 3 jajeta, prethodno umućena i so. Možemo dodati i malo tople vode ako je mnogo gusto.

Pre nego što budu gotove punjene paprike u pleh sipamo sos i ravnomerno rasporedimo. Pečemo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: