Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovane Paprike»Lenje burek paprike sa mlečnim sosom

Lenje burek paprike sa mlečnim sosom

Ekaterina KuminskaEkaterina Kuminska
Šegrt
204158
Lenje burek paprike sa mlečnim sosom
Fotografije: Anonymous
1 / 2
02/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ekonomična, jednostavna i veoma brza varijanta klasičnog recepta koji svi vole"

Potrebni sastojci

  • za paprike
  • paprike - 910 komada (pečenje)
  • jaja - 2 komada
  • sir - 250 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • praziluk - 1/2 struka
  • biber - po ukusu
  • ulje - za premazivanje
  • za sos
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • mirođija - nekoliko strukova
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ova ekonomična i brza varijanta recepta je takođe zasićujuća i ukusna.

Prvo propremamo nadev - izmrvimo sir u posudu i dodajemo sitno iseckan luk. Dobro umutimo jaja, pomešamo ih sa mlekom i dodajemo u nadev. Začinimo biberom (so izbegavamo zato što je sir slan).

Namažemo pleh srednje veličine sa malo ulja. Prepolovimo svaku papriku i poređamo polovinu po dnu tako da bude dobro pokriveno.

Sipamo veći deo nadeva odozgo, poravnamo uz pomoć spatule ili noža. Preostale paprike analoški poređamo preko smese. Drugi deo nadeva stavljamo odozgo da dobijemo nešto kao preliv.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na180 stepeni oko pola sata. Za to vreme pripremamo mlečni sos, pomešamo dobro sastojke za njega.

Jelo serviramo toplo, preliveno sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: