Način pripreme
Zapržite u ulju iseckani luk, dodajte mleveno meso, usitnite ga i zapržite i njega - možete da koristite pribor za pasiranje krompira.
Sipajte oprani pirinač da se zaprži i da postane staklast, nakon toga promešajte prvo sa alevom paprikom i nakon toga sa paradajzom.
Dolijte šolju tople vode i kuvajte dok pirinač ne apsorbuje tečnost. Začinite nadev solju, biberom, i nanom, promešajte i ostavite kratko sa strane, da se pomešaju arome.
Oprane paprike izdubite, napunite ih nadevom, potapajte ih u brašno, da zatvorite otvor i poređajte u posudu za pečenje koju ste namazali masnoćom.
Prelijte odozgo vodom, ali tečnosti treba da je manje od polovine paprika.
Stavite punjene paprike sa mlevenim mesom i pirinčem da se peku od početka na 250 stepeni, a nakon što voda provri, smanjite na 150 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, pazeći da ne zagore odozgo.
Gotove punjene paprike prelijte gotovim mlečnim sosom (za njega se svi sastojcu promešaju dok se ne dobije homogena smesa).
Vratite nazad u rernu na 10 minuta.