Pileća krilca sa pikantnim sosom od belog luka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj76823
11/06/2019
"I da ne zaboravite da počastite jednim hladnim pivom za ova savršena krilca "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano251
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 12 komada
  • bujon - 2 šolje, pileći
  • šećer - 1 šolja
  • beli luk - 8 čenova
  • ljute paprike - 3 komada
  • skrob - 4 kašike, pšenični
  • aleva paprika - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca se operu sa hladnom vodom i poređaju se u posudu za pečenje. Zapeku se u rerni na 240 stepeni. Ljute paprike se iseku i zaprže u maslinovom ulju.

Dodajeu se na sitno isečen beli luk, bujon, šećer i aleva paprika. Uz neprestano mešanje se sipa i skrob.

Sos se skuva dok se ne zgusne i nakon toga njim se prelivaju krilca. Serviraju se topla.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar