bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Kolač od Milibrota»Beskrajno ukusna torta sa uskršnjim kolačem

Beskrajno ukusna torta sa uskršnjim kolačem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9441323k402
Beskrajno ukusna torta sa uskršnjim kolačem
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
11/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Tri stvari su beskonačne - Svemir, ljudska glupost ... i užitak koji ćete dobiti ovom tortom"

Potrebni sastojci

  • uskršnji kolač - 500 g
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • skrob - 60 g, kukuruzni
  • šećer - 150 g
  • vanila - 1 ampula
  • tečna pavlaka - 250 ml
  • za prelivanje
  • sveže mleko - 150 ml
  • šećer - 1 supena kašika
  • slatko od šljiva - 1 tegla, za nadev
  • uskršnji kolač - mrvice za ukras
  • čokoladna jaja - 3 komada, mala
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite prvo sa kremom. U posudi u kojoj ćete kuvati krem stavite hladno sveže mleko, skrob i šećer, dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu.

Stavite posudu na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne, pred kraj dodajte i vanilu. Uvijte posudu streč folijom i ostavite krem da se potpuno ohladi.

Umutite pavlaku na mekan krem i dodajte u delovima od hladnog krema uz neprestano mućenje mikserom, ostavite gotov krem sa strane.

U odgovarajući tanjir ili poslužavnik stavite obruč prečnika 22 cm. Isecite uskršnji kolač na kriške širine 1 cm, poređajte 1 red od njega jedan do drugog, prazna mesta popunite isečcima.

Prelijte polovinom svežeg mleka sa šećerom rastvorenim u njemu, rasporedite polovinu krema, a preko kašičicom ravnomerno rasporedite slatko od šljiva. Poređajte drugi red uskršnjeg kolača i prelijte preostalim mlekom.

Nanesite ravnomerno krem preko, odvojite oko 1 šolje (od 200 g) za kasnije.

Stavite u friždier na ne manje od 3 sata da se krem stegne, nakon toga izvadite iz frižidera, pažljivo odvojite obruč i nanesite odvojeni krem po ivicama torte.

U mali pleh izmrvite parče od uskršnjeg kolača i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 80 stepeni, pecite dok ne postane suv.

Kad se ohladi, prstima izmrvite na male mrvice, ukrasite celu porvšinu sa strane, liči na jednog velikog i beskrajno ukusnog Napoleona!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: