Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Krem karamel sa Uskršnjim kolačem

Krem karamel sa Uskršnjim kolačem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Krem karamel sa Uskršnjim kolačem
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
10
"Mmm... perfektan recept, kojim ćete na najbolji način iskoristiti nekoliko komada suvog Uskršnjeg kolača nakon praznika"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 l
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanila - 1 kom.
  • uskršnji kolač - 1 komad, manji, suv
  • za karamel
  • šećer - 4 kašike
  • voda - 1 kašičica
  • maslac - za premazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom karamela - u kalup za biskvit dodajte šećer sa vodom i stavite ga na vatru. Rastopite šećer do željene boje karamela. Ostavite da se karamel stvrdne i da se potpuno ohladi u kalupu, a zatim kalup premažite maslacem.

U dubokoj posudi umutite mikserom jaja sa šećerom, dodajte vanilu i u tankom mlazu dodajte hladno mleko. Izlomite suv Uskršnji kolač (kozunak) na male zalogaje i ubacite ih u kalup, a posle sve prelijte kremom od jaja polako i ravnomerno.

Stavite kalup u veću posudu u koju ste sipali hladnu vodu, uključite rernu na 150 stepeni i pecite dok krem ne bude gotov - oko 1 sat.

Isključite rernu i ostavite kalup unutra, dok se ne ohladi. Okrenite krem karamel u odgovarajući tanjir i ostavite da se potpuno ohladi. Kolač servirajte hladan.

Krem karamel sa Uskršnjim kolačem je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: