Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Prženi tolstolobik sa kukuruznim brašnom

Prženi tolstolobik sa kukuruznim brašnom

SonyaSonya
Šegrt
18447
Prženi tolstolobik sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Sonya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Tolstolobik je najukusniji kada je pržen dok se ne dobije lepa korica, a to je lako sa ovim pohovanjem"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 3 - 4 kg
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo ribu i operemo je, nakon toga je sečemo na kotlete i ostavljamo je oko 1 sat u vodi da se dobro natopi, da nema krv.

Sipamo ulje u tiganj dok se dobro ne zagreje, a za to vreme posolimo ribu, koju smo izvadili iz vode i ostavili je da se dobro ocedi.

Uvaljamo u kukuruzno brašno i pržimo dok ne postane zlatasta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: