Kroketi od heljde

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
13/06/2019
"Evo ga razlog što smo tako veliki ljubitelji heljde - sjajni kroketi ispadaju od nje "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano405
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • heljda - 200 g
  • voda - 400 ml
  • luk - 2 glavice
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Heljda se ispeče na tiganju bez masnoće pola minuta, pri čemiu se meša.

Stavlja se u slanu vrelu vodu i kuva se dok ne omekša, pri čemu se neprestano meša.

Skuvana heljda se stavlja u posudu za pečenje, zagladi se i ostavlja se u frižideru da se ohladi.

Nakon jedan sat se izvadi i raseče se na krokete. Oni se prže u zagrejanoj masnoći i serviraju se sa zaprženim lukom, isečenim na sitno.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar