Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina od heljde sa škampima

Testenina od heljde sa škampima

Stanislava ValkovaStanislava Valkova
Inovator
14850851
Testenina od heljde sa škampima
Fotografije: Stanislava Valkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Recept sa jedinstvenom simbiozom ukusa... Testenina sa škampima je jedna od naših omiljenih"

Potrebni sastojci

  • špagete od integralnog brašna - 500 g od 100% integralne heljde
  • škampi - 300 g
  • crveni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz sos
  • maslinovo ulje - 50 ml, ekstra devičansko
  • so - po ukusu
  • biber - mleven, po ukusu
  • vino od nara - 100 ml, slatko
  • peršun - nekoliko grančica (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte špagete od integralnog brašna prema uputstvima na pakovanju. Procedite i sačuvajte pola šolje vode.

Stavite tiganj na vatru i u njega sipajte devičansko maslinovo ulje.

Na zagrejano ulje prebacite iseckani luk i beli luk sa daske. Kada luk blago porumeni, dodajte morske plodove u tiganj.

Pržite morske plodove na jakoj vatri 1 minut, neprestano mešajući. Zatim se prelije sa pola čaše vode i vina, ostavi da se krčka još 2 minuta.

Dodajte nekoliko kašika paradajz sosa. Posolite i pospite biberom morskim sosom, dodajte italijanske začine u kompletu ili pojedinačno po želji: origano, bosiljak, nana, majčina dušica, majoran, ruzmarin.

Dodajte sitno seckani peršun. Dodajte špagete i dobro promešajte.

Prijatno uz moju testeninu od heljde sa škampima.

Pogledajte i zašto je heljda korisna i kako se pravilno čiste škampi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: