Salata od heljde i cvekle

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
08/09/2018
"Iznenadiće vas paleta ukusa u ovoj salati! Probajte je i podelite!"
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 480
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Operemo i skuvamo heljdu i ocedimo je. Oljuštimo šargarepe i takođe skuvamo. Cveklu operemo, oljuštimo i skuvamo dok ne omekša, izvadimo je iz vrele vode i prelivamo je hladnom.

Skuvanu heljdu promešamo sa isečenim skuvanim šargarepama i cveklom. Dodajemo i na sitno isečene kisele krastavčiće.

Začinjavamo dresingom koji pravimo tako što promešamo senf sa tahinijem od susama i začinimo sokom od limuna, maslinovim uljem, solju i biberom po ukusu. Promešamo dobro. Serviramo sa svežim peršunom.

Konzumiranje heljde krije rizik od pojave alergijskih reakcija, tako da se ne preporučuje ljudima koji imaju alergije na žitarice, krompir, kukuruz i dr.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar