Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Priprema Heljda
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete...

Operite heljdu i stavite je u 500 ml vode da provri, pri čemu blago posolite.
Ostavite da se krčka na tihoj vatri 20 minuta....

Tada se dodaje oprana heljda. Ako je potrebno dodaje se još soli.
Kada je heljda skuvana, dodaju se masline i usitnjeni peršun....

Heljda se opere i kada je povrće omekšalo, posuda se vadi iz rerne i dodaje se heljda. Meša se i dobro je da se doda još soli i zbog heljde....

Nakon toga stavite heljdu, pa i nju propržite 2-3 minuta.
Sipajte vodu, dodajte začine i kuvajte sve zajedno oko 20 minuta....

Heljda se dobro opere nekoliko puta. Stavlja se u vatrostalnu činiju i zaliva se vrelom vodom dva prsta iznad količine heljde....

Prvo se kuva heljda, dodaju se ovsene pahuljice.
Jelo se sklanja sa vatre kad je gotovo....

Prelijte heljdu vrelom vodom. Ostavite je da nabubri. Gotovu heljdu ocedite i isplaknite hladnom vodom. Posolite je....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: