Bonapeti.rs»Odabrane Kolekcije»Kako se Priprema Heljda
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete...

Operite heljdu i stavite je u 500 ml vode da provri, pri čemu blago posolite.
Ostavite da se krčka na tihoj vatri 20 minuta....

Heljda se opere i kada je povrće omekšalo, posuda se vadi iz rerne i dodaje se heljda. Meša se i dobro je da se doda još soli i zbog heljde....

Tada se dodaje oprana heljda. Ako je potrebno dodaje se još soli.
Kada je heljda skuvana, dodaju se masline i usitnjeni peršun....

Nakon toga stavite heljdu, pa i nju propržite 2-3 minuta.
Sipajte vodu, dodajte začine i kuvajte sve zajedno oko 20 minuta....

Heljda se dobro opere nekoliko puta. Stavlja se u vatrostalnu činiju i zaliva se vrelom vodom dva prsta iznad količine heljde....

Prvo se kuva heljda, dodaju se ovsene pahuljice.
Jelo se sklanja sa vatre kad je gotovo....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: