Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Kaša»Bela kaša sa belim pilećim mesom

Bela kaša sa belim pilećim mesom

Valentin MiranovValentin Miranov
Pomoćnik kuvara
185287
Bela kaša sa belim pilećim mesom
Fotografije: Valentin Miranov
2 / 3
13/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
4 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
24 min.
Porcije
3
"To je ukusna pileća kaša sa kojom smo odrasli, a sada spremamo za našu decu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g, belo
  • brašno - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpi skuvamo pileće meso. Čim je gotovo, vadimo ga iz tanjira i ostavljamo da se ohladi.

Za to vreme sipamo ulje u blago dubog tiganj ili šerpu. Čim se zagreje počinjemo da dodajemo brašno, ne prestajući da mešamo.

Čim se zgusne, što je neizbežno, počinjemo da dodajemo vodu, bujon iz mesa. Sipamo dok se kaša ne razredi, ne prestajući da mešamo.

Ostavljamo je da provi, oko 5-10 minuta, nakon toga dodajemo so, prethodno narednan beli luk i na sitno iskidano pileće meso i dobro mešamo.

Preporučljivo je da se kaša jede dok je topla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: