Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Frikase»Frikase (kaša) sa belim mesom

Frikase (kaša) sa belim mesom

StefaniaStefania
Početnik
813
Frikase (kaša) sa belim mesom1 / 3
22/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Klasika, prava klasika koju sa zadovoljstvom jedemo svaki put kada nam je neko pripremi po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 1 pileće grudi + kosti od grudi (za bujon)
  • maslac - 50 g
  • brašno - 4 kašičce
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Kuvamo belo meso sa kostima (bude ukusnije sa njima, ali može i bez, možete kuvati celo pile i da koristite samo belo meso, a od drugog da napravite supu). Vode treba da bude malo da bi bujon bio koncentrisan. Najbolje da dodate i so prilikom kuvanja.

Izvadite meso i iskidajte ga ili sitno isecite. Dodajte lagano ugrejano mleko (da se ne preseče).

Rastopite maslac i propržite brašno u njemu 3-5 minuta. Dodajte po malo od bujona i mešajte neprestano da se ne stvore loptice, i dok ne dobijete gustu kašu. Posle vratite u šerpu u preostali bujon od mesa.

Ako postane mnogo retka, rastopite još maslaca, propržite brašno i ponovite proceduru.

Možete dodati i biber.

Evo i još jednog recepta za frikase.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: