bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Preliv»Preliv za musaku i jagnjeću sarmicu

Preliv za musaku i jagnjeću sarmicu

Tatyyana BalovaTatyyana Balova
Početnik
4629
Preliv za musaku i jagnjeću sarmicu
Fotografije: Albena Asenova
15/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Ako ćete kuvati, uradite to kako teba - zapišite kako se pravi savršen preliv za musaku i jagnjeću samu"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj preliv sam učila 20 godina dok nisam našla pravi način.

Umutimo jaja žicom (ako imate strpljenja prvo umutite belanca na sneg, posle žumanca na penu i posle sjedinite), dodajte kiselo mleko, ponovo mutimo, dodajemo brašno i so i ponovo sve umutimo dok ne dobijemo glatku kašu.

Prelivamo toplu musaku, izvadimo pleh iz rerne.

Pečemo na jakoj vatri dok preliv ne porumeni. Posle postepeno smanjujemo vatru, na kraju isključujemo, ali ne žurimo da vadimo musaku ili jagnjeću sarmu da preliv ne padne.

Vadimo nakon desetak minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: