Holandski sos za ribu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
15/06/2019
"Vi spremite ribu, a mi ćemo vas iznenaditi holandskim sosom, kojo će joj biti pravi kompliment "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano190
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada (samo žumanca)
  • voda - 2 kašike
  • maslac - 100 g
  • so - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se sipa hladna voda, dodaju se žumanca i malo soli.

Stavlja se u posudu sa vrućom vodom koja ne bi trebalo da provri i neprestano se muti, pri čemu se dodaje kap po kap istopljenog maslaca, a kad se stavi trećina masalaca, ostatak se sipa u mlazu.

Sos se neprestano meša dok se ne zgusne. Dodaju se aleva paprika i sok od limuna. Sos se servira vruć. Holandski sos se servira uz kuvanu ribu i druga riblja jela.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar