Sos od paradajza za ribu

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73453
20/06/2019
"Kakvu ćete ribu odabrati da skuvate, ostavljamo vama da odlučite, ali sos obavezno treba da bude ovaj "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano137
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bujon - 300 ml, riblji
  • brašno - 50 g
  • ulje - 4 kašike
  • peršun - 1 koren
  • luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 2 kašike
  • lovorov list - 1 komad
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1/3 kašičice
  • šećer - 1/2 kašičice
  • sok od limuna - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se zaprži u pola ulja, pri čemu se meša drvenom kašikom neprestano dok ne dobije zlatastu boju. Preliva se bujonom. Meša se dobro.

Soli se sa pola soli i kuva se na slaboj vatri 30 minuta, pri čemu se stalno sklanja pena koja se pojavljuje. Gotov sos se procedi.

Luk i koren peršuna se iseku na sitno i blago se zaprže u preostaloj masnoći. Nakon 5 minuta se dodaje paradajz pire i prži se još 3-4 minuta. Pomeša se sa belim sosom, dodaju se lovorov listi i biber i kuva se još 10 minuta.

Sos se sklanja sa vatre i posipa se solju, šećerom, mlevenim biberom, sokom od limuna i sve se procedi. Servira se sa kuvanom i prženom ribom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar