Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Turska pica»Lahmadžun sa sirom i paradajzom

Lahmadžun sa sirom i paradajzom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Kuvar
12457980
Lahmadžun sa sirom i paradajzom
Fotografije: Natalia Petrova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
3
"Ukusnije od pice i lakše za pripremu, nije čudno što su već svi probali lahmadžun"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • kvasac - 1 kockica
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • šećer - prstohvat
  • brašno - koliko je potrebno
  • ulje - za pleh
  • za nadev
  • mleveno meso - 300 g, začinjeno
  • mladi luk - 2 - 3 lista
  • paradajz - 2 komada, svež
  • sir - 100 g
  • peršun - 3 - 4 struka
* merne jedinice

Način pripreme

Testo pripremamo tako što rastvorimo kvasac u mlakoj vodi, dodajemo preostale sastojke i lepo promešamo, sipamo brašno poslednje i postepeno da dobijemo željenu gustinu testa (meko testo). Ostavljamo testo da nadođe oko sat vremena.

Nadev pripremamo na sledeći način: Paradajz isečemo sitno (jedan paradajz stavljamo u mleveno meso), drugi ćemo sipati odozgo), isečemo sitno luk i pola peršuna. U posudi pomešamo luk, peršun, mleveno meso i jedan paradajz, lepo pomešan.

Nakon što testo bude gotovo rasporedimo ga mnogo tanko u pleh, namazan uljem i odozgo mažemo mlevenim mesom, nakon toga posipamo preostalim paradajzom, izrendamo sir i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20 minuta.

Nakon što bude gotovo, posipamo sitno iseckanim peršunom. Možemo pripremiti i mlečni sos. Ja sam pripremila tako što sam u 2 supene kašike kiselog mleka dodala 1 kašičicu belog luka u prahu i prstohvat soli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: