Način pripreme
Testo pripremamo tako što rastvorimo kvasac u mlakoj vodi, dodajemo preostale sastojke i lepo promešamo, sipamo brašno poslednje i postepeno da dobijemo željenu gustinu testa (meko testo). Ostavljamo testo da nadođe oko sat vremena.
Nadev pripremamo na sledeći način: Paradajz isečemo sitno (jedan paradajz stavljamo u mleveno meso), drugi ćemo sipati odozgo), isečemo sitno luk i pola peršuna. U posudi pomešamo luk, peršun, mleveno meso i jedan paradajz, lepo pomešan.
Nakon što testo bude gotovo rasporedimo ga mnogo tanko u pleh, namazan uljem i odozgo mažemo mlevenim mesom, nakon toga posipamo preostalim paradajzom, izrendamo sir i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 20 minuta.
Nakon što bude gotovo, posipamo sitno iseckanim peršunom. Možemo pripremiti i mlečni sos. Ja sam pripremila tako što sam u 2 supene kašike kiselog mleka dodala 1 kašičicu belog luka u prahu i prstohvat soli.