Kaša od koprive

19/06/2019
"Što više koprive stavite, kaša će biti ukusnija, odali smo vam tajnu "
Priprema5 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kopriva - 400 g
  • brašno - 5 - 6 supenih kašika
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • voda - 500 - 600 ml
  • ulje - 100 ml
  • sir - 150 - 200 g ili sitan sir
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i stavljamo korpivu u hladnu vodu da se kuva, čim počne da vri merimo 8-10 minuta, vadimo iz vode i pasiramo.

U tiganj sipamo ulje, čim se ugreje sipamo brašno, ne prestajemo da mešamo, nakon toga dodajemo toplu vodu u kojoj smo kuvali koprivu, dok ne dobijemo gustu kašu.

Nakon toga sipamo pasiranu korpivu, stavljamo umućeno jaje, so i lepo pormešamo. Treba da vri još 10-15 minuta, mešamo da se ne uhvati.

Čim bude gotovo sipamo u tanjire i posipamo odozgo mrvljenim sirom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar